Kranpunkten lägger ny stororder på elektriska liftar som ger kunderna hållbara fördelar

Kranpunktens resa mot en klimatneutral verksamhet fortsätter. Kundernas tydliga krav på hållbara maskiner medför att företaget, trots oroliga tider, kan lägga en order på 130 elektriska saxliftar med arbetshöjder upp till 19 meter och en andel helt oljefria enheter. Antalet miljö- och energibesparande maskiner utgör nu 84 % av Kranpunktens uthyrningsflotta.

För Kranpunktens kunder, med projekt inom bygg- och industri, är det en förutsättning att kunna bedriva hållbar verksamhet med miljöanpassade maskiner. Kranpunkten möter behovet med en succesiv omställning till fler el- och hybriddrivna enheter, åtgärder för minskade utsläpp från transporter och genom utfasning av miljö- och hälsofarliga ämnen. En strategi som underlättar för alla parter att göra hållbara val och som driver utvecklingen framåt.

Den nya ordern innefattar 130 helelektriska saxliftar av märket Dingli. Leveransen består bland annat av terränggående liftar med arbetshöjd upp till 19 meter samt av helt oljefria liftar utan hydraulsystem och med lägre energiförbrukning. Liftarna kommer att tas i bruk successivt under kvartal 1 2023.

  • Vi fortsätter ställa höga krav på våra leverantörer. Därför är det glädjande att se att teknikutvecklingen går framåt och ger oss möjligheter att komplettera vår flotta med standardiserade, eldrivna maskiner som klarar arbete på hög höjd. Efter olika tester och produktgenomgångar känns det även mycket bra att kunna verkställa ordern på oljefria maskiner. Förhoppningsvis kommer det att hjälpa våra kunder och vår egen serviceorganisation på ett positivt sätt framöver, säger Rikard Jönsson, inköpschef på Kranpunkten.

För ytterligare information kontakta:
Rikard Jönsson, Inköpschef Kranpunkten, 0431-44 54 59, rikard.jonsson@kranpunkten.se
Karin Peterson, Presskontakt Kranpunkten, 0431-44 51 57, karin.peterson@kranpunkten.se

Om Kranpunkten
Kranpunkten i Båstad AB är ett av Sveriges ledande företag inom uthyrning av lyftmaskiner med depåer i Förslöv, Uppsala, Stockholm, Göteborg och Malmö. Företaget har 110 anställda och totalt 4 500 maskiner för uthyrning. Genom våra kärnvärden kompetens, effektivitet, personlig och säkerhet strävar vi efter att bli den ledande specialisten inom lyftmaskiner i Sverige.

I Kranpunktens hållbarhetsarbete omfattar de miljömässiga delarna åtgärder för minskade utsläpp från maskinpark och transporter, utfasning av miljö- och hälsofarliga ämnen samt minskad energiförbrukning och avfallsmängd. Med långsiktiga strategiplaner och operativa korttidsplaner är målet att verksamheten ska bli helt klimatneutral.

Läs mer om Kranpunktens hållbarhetsarbete: www.kranpunkten.com/hallbarhetsrapport-2021