Kranpunkten 30 år!

I år är det 30 år sedan Kranpunkten grundades. Historien började med att Stefan och Fredrik Paulsson hade behov av en ny maskinhall på Ängsgården i Segelstorp några kilometer från Förslöv. Året var 1989 och en lift hyrdes in för höjdjobben i det som skulle bli den nya hallen. Kort därpå togs beslutet att köpa liften, vilket blev startskottet för Kranpunktens resa.

Under knappt tio år bedrevs verksamheten från gården i Segelstorp. 1998 flyttades medarbetare och maskinpark till Förslöv. Vid denna tidpunkt fanns 400 maskiner i flottan varav många tillkommit via förvärv av konkurser i början av 1990-talet.

För att få till en bra stomme för verksamheten togs tidigt beslut om att Kranpunkten skulle ha ett dokumenterat ledningssystem och 2001 fick man sina certifikat inom kvalitet och miljö. Senare kompletterades certifikatet även med arbetsmiljö. AAA-rating, ett bevis för högsta kreditvärdighet, har även funnits sedan början av 2000-talet.

Första etableringen utanför Förslöv kom 2004 då Kranpunkten i Uppsala slog upp portarna. Därefter skedde etablering i Norge och 2006 erhölls utmärkelse som Gasellföretag av Dagens Industri. Med ett växande antal medarbetare och maskiner kunde Kranpunkten leverera till allt större projekt.

2012 kom de första förvärven i Göteborg då Logab, tätt följd av MR Bygg integrerades i Kranpunktens verksamhet. Samtidigt etablerades också depån i Malmö. Kranpunktens mest centrala depå, Stockholmsdepån, kom till via förvärvet av Nofa Janneniska AB 2015. I samband med det ökade billiftparken markant, en produktgrupp som sedan växte ytterligare genom förvärvet av Alvelins Maskinuthyrnings AB i Göteborg 2016.

Mycket har hänt under dessa trettio år. Kranpunkten har vuxit både organiskt och via förvärv – och har dessutom gjort det med finansiell stabilitet!